» Polityka prywatności


 

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Kontakt

  • Sklep BAZARNIA.PL
    F.H.U. Cobix
    NIP: 951-11-86-482
  • E-mail:sklep@bazarnia.pl
  • Telefon505463231
  • Godziny działania sklepuSklep przyjmuje zamówienia 24 godziny na dobę. Zamówienia realizujemy od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 - 18:00

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI
SKLEPU INTERNETOWEGO BAZARNIA.PL

 
1.    POSTANOWIENIA OGÓLNE
1.1.    Niniejsza polityka prywatności Sklepu Internetowego ma charakter informacyjny, co oznacza że nie jest ona źródłem obowiązków dla Usługobiorców lub Klientów Sklepu Internetowego.
1.2.    Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu Internetowego jest PIOTR KOBIAŁKA prowadzący działalność gospodarczą pod firmą F.H.U. COBIX PIOTR KOBIAŁKA wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki, posiadający: adres miejsca wykonywania działalności i adres do doręczeń: ul. Stefana Szolc-Rogozińskiego 17 lok. 27, 02-777 Warszawa, NIP 9511186482, REGON 016309653, adres poczty elektronicznej: sklep@bazarnia.pl, numer telefonu: + 48 505 463 231 - zwany dalej „Administratorem” i będący jednocześnie Usługodawcą Sklepu Internetowego i Sprzedawcą.
1.3.    Dane osobowe Usługobiorcy i Klienta są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 ze zm.) (zwana dalej: Ustawą o ochronie danych osobowych) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
1.4.    Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.
1.5.    Zbiór danych osobowych zbierany za pośrednictwem Sklepu Internetowego został zgłoszony do rejestracji Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych: nr zgłoszenia: 3382/2014
1.6.    Wszelkie słowa, wyrażenia i akronimy występujące na niniejszej stronie i rozpoczynające się dużą literą (np. Sprzedawca, Sklep Internetowy, Usługa Elektroniczna) należy rozumieć zgodnie z ich definicją zawartą w Regulaminie Sklepu Internetowego dostępnym na stronach Sklepu Internetowego.

2.    CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH ORAZ ODBIORCY DANYCH
2.1.    Każdorazowo cel, zakres oraz odbiorcy danych przetwarzanych przez Administratora wynika z działań podejmowanych przez Usługobiorcę lub Klienta w Sklepie Internetowym. Przykładowo jeżeli Klient w trakcie składania Zamówienia wybierze odbiór osobisty zamiast przesyłki kurierskiej, to jego dane osobowe będą przetwarzane w celu zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży, ale nie będą już udostępniane przewoźnikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.
2.2.    Możliwe cele zbierania danych osobowych Usługobiorców lub Klientów przez Administratora:
2.2.1.    zawarcie i realizacja Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej (np. Konto).
2.2.2.    marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora.
2.3.    Możliwi odbiorcy danych osobowych Klientów Sklepu Internetowego:
2.3.1.    W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu dostawy przesyłką pocztową, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu przewoźnikowi lub pośrednikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.
2.3.2.    W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu płatności elektronicznych lub kartą płatniczą, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w Sklepie Internetowym.
2.4.    Administrator może przetwarzać następujące dane osobowe Usługobiorców lub Klientów korzystających ze Sklepu Internetowego: imię i nazwisko; adres poczty elektronicznej; numer telefonu kontaktowego; adres dostawy (ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miejscowość, kraj), adres zamieszkania/prowadzenia działalności/siedziby (jeżeli jest inny niż adres dostawy). W wypadku Usługobiorców lub Klientów nie będących konsumentami Administrator może przetwarzać dodatkowo nazwę firmy oraz numer identyfikacji podatkowej (NIP) Usługobiorcy lub Klienta.
2.5.    Podanie danych osobowych, o których mowa w punkcie powyżej może być niezbędne do zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej w Sklepie Internetowym. Każdorazowo zakres wymaganych do zawarcia umowy danych wskazany jest uprzednio na stronie Sklepu Internetowego oraz w Regulaminie Sklepu Internetowego.

3.    COOKIES I DANE EKSPLOATACYJNE
3.1.    Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz Sklep Internetowy). Szczegółowe informacje dot. plików Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko.
3.2.    Administrator może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony Sklepu Internetowego w następujących celach:
3.2.1.    identyfikacji Usługobiorców jako zalogowanych w Sklepie Internetowym i pokazywania, że są zalogowani;
3.2.2.    zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;
3.2.3.    zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, ankiet lub danych logowania do Sklepu Internetowego;
3.2.4.    dostosowywania zawartości strony Sklepu Internetowego do indywidualnych preferencji Usługobiorcy (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony) oraz optymalizacji korzystania ze stron Sklepu Internetowego;
3.2.5.    prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu Internetowego.
3.3.    Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego (przykładowo niemożliwym może okazać się przejście ścieżki Zamówienia poprzez Formularz Zamówienia z uwagi na niezapamiętywanie Produktów w koszyku podczas kolejnych kroków składania Zamówienia).
3.4.    Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. W braku wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies.
3.5.    Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):
•    w przeglądarce Chrome
•    w przeglądarce Firefox
•    w przęglądarce Internet Explorer
•    w przeglądarce Opera
•    w przeglądarce Safari
3.6.    Administrator przetwarza również zanonimizowane dane eksploatacyjne związane z korzystaniem ze Sklepu Internetowego (adres IP, domena) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepem Internetowym. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę Sklepu Internetowego. Dane te nie są ujawniane osobom trzecim.

4.    PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH
4.1.    Podanie danych osobowych przez Usługobiorcę lub Klienta jest dobrowolne, aczkolwiek niepodanie wskazanych w na stronie Sklepu Internetowego oraz w Regulaminie Sklepu Internetowego danych osobowych niezbędnych do zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej skutkuje brakiem możliwości zawarcia tejże umowy.
4.2.    Podstawą przetwarzania danych osobowych Usługobiorcy lub Klienta jest konieczność realizacji umowy, której jest stroną lub podjęcia na jego żądanie działań przed jej zawarciem. W przypadku przetwarzania danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora podstawą takiego przetwarzania jest (1) uprzednia zgoda Usługobiorcy lub Klienta lub (2) wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Administratora (zgodnie z art. 23 ust. 4 Ustawy o ochronie danych osobowych za prawnie usprawiedliwiony cel uważa się w szczególności marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora).

5.    PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA
5.1.    Usługobiorca lub Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.
5.2.    Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorze danych Administratora, a zwłaszcza prawo do: żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.
5.3.    W przypadku udzielenia przez Usługobiorcę lub Klienta zgody na przetwarzanie danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora zgoda może być odwołana w każdym czasie.
5.4.    W przypadku, gdy Administrator zamierza przetwarzać lub przetwarza dane Usługobiorcy lub Klienta w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora, osoba, której dane dotyczą uprawniona jest także do (1) wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze względu na jej szczególną sytuację lub do (2) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych.
5.5.    W celu realizacji uprawnień, o których mowa powyżej można kontaktować się z Administratorem poprzez przesłanie stosownej wiadomości pisemnie lub pocztą elektroniczną na adres Administratora wskazany na wstępie niniejszej polityki prywatności.

6.    POSTANOWIENIA KOŃCOWE
6.1.    Sklep Internetowy może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Administrator namawia by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko niniejszego Sklepu Internetowego.
6.2.    Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
6.3.    Administrator odpowiednio udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną:
6.3.1.    Zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem.
6.3.2.    Dostęp do Konta jedynie po podaniu indywidualnego loginu i hasła.
6.3.3.    Certyfikat SSL.

 
Przejdź do strony głównej

Nasze produkty

J Beverly Hills - FASHION COLOUR Turqous 118 ml

J Beverly Hills - FASHION COLOUR Turqous 118 ml

79,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - FASHION COLOUR Turqous 118 ml Gotowy, modny kolor do bezpośredniego zastosowania. Fashion Colour daje nieograniczone możliwości mieszania. Zawiera składniki pochodzenia organicznego: aloes, rumianek, pokrzywę, rozmaryn, szałwię.…
J Beverly Hills - FASHION COLOUR Ametyst 118 ml

J Beverly Hills - FASHION COLOUR Ametyst 118 ml

79,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - FASHION COLOUR Ametyst 118 ml Gotowy, modny kolor do bezpośredniego zastosowania. Fashion Colour daje nieograniczone możliwości mieszania. Zawiera składniki pochodzenia organicznego: aloes, rumianek, pokrzywę, rozmaryn, szałwię.…
J Beverly Hills - FASHION COLOUR Hot Pink 118 ml

J Beverly Hills - FASHION COLOUR Hot Pink 118 ml

79,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - FASHION COLOUR Hot Pink 118 ml Gotowy, modny kolor do bezpośredniego zastosowania. Fashion Colour daje nieograniczone możliwości mieszania. Zawiera składniki pochodzenia organicznego: aloes, rumianek, pokrzywę, rozmaryn, szałwię.…
Lakier Keratin Complex 750 ml

Lakier Keratin Complex 750 ml

17,90 zł
szt.Do koszyka
Lakier Keratin Complex 750 ml Bardzo mocny lakier do włosów z zawartością keratyny - głównego budulca włosów. Szybko schnący, nie skleja włosów. Nadaje połysk i zwiększa objętość. Stosowany w profesjonalnych salonach fryzjerskich.   Sposób użycia: spryskać…
J Beverly Hills PLATINUM 5 in 1 Styling Emulsion 250 ml

J Beverly Hills PLATINUM 5 in 1 Styling Emulsion 250 ml

129,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills PLATINUM 5 in 1 Styling Emulsion Ekskluzywna emulsja stylizująca bez spłukiwania. Posiada pięć zalet sprawiających, że włosy staną się błyszczące, odpowiednio nawilżone i elastyczne. Twoje włosy będą wygładzone i otrzymają ochronę przed…
J Beverly Hills - Fragile Holiday mini - zestaw

J Beverly Hills - Fragile Holiday mini - zestaw

49,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - Fragile Holiday mini - zestaw J Beverly Hills Fragile Color-Safe. Szampon 90 ml i odżywka 90 ml do włosów farbowanych, delikatnych, łamliwych. Skład: Rumianek • Pokrzywa • Szałwia Wolny od siarczanów i parabenów! Chroni kolor,…
J Beverly Hills - Platinum Holiday mini - zestaw

J Beverly Hills - Platinum Holiday mini - zestaw

75,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - Platinum Holiday mini - zestaw   J Beverly Hills Purity szampon odbudowujący 100 ml Skład: Aloes • Zielona herbata • Ogórek Wolny od siarczanów i parabenów! Rekonstruuje każde pasmo włosów, głęboko nawilża i odżywia trzon włosa,…
J Beverly Hills - MEN Holiday mini - zestaw

J Beverly Hills - MEN Holiday mini - zestaw

49,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - MEN Holiday mini - zestaw J Beverly Hills  MEN Moisturizing szampon 90 ml Skład: Aloes • Pokrzywa Szampon nawilżający. Wolny od siarczanów i parabenów! Zawiera naturalne właściwości lecznicze, dodaje blasku, delikatnie oczyszcza…
J Beverly Hills - MEN Collectibles - zestaw

J Beverly Hills - MEN Collectibles - zestaw

199,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - MEN Collectibles - zestaw     J Beverly Hills - szczotka szkieletowa MEN Najwyższej jakości szczotka ceramiczna zalecana do modelowania włosów cienkich i delikatnych z uwzględnieniem fryzur męskich. J Beverly Hills MEN Moisture…
J Beverly Hills - PLATINUM Renewing Hair Regime - zestaw

J Beverly Hills - PLATINUM Renewing Hair Regime - zestaw

225,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - PLATINUM Renewing Hair Regime - zestaw   J Beverly Hills - szczotka z włosia dzika. Szczotka z naturalnego włosia o owalnym kształcie. Zalecana do stosowania w przypadku włosów ciężkich, sztywnych i trudnych do rozczesania. Posiada…
J Beverly Hills - The collection - zestaw

J Beverly Hills - The collection - zestaw

199,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - The collection - zestaw Szczotka płaska pneumatyczna Profesjonalna, owalna szczotka z amortyzacją. Idealna do rozczesywania włosów suchych i wilgotnych. Wykonana z materiałów najwyższej jakości. J Beverly Hills Fragile Color-Safe…
J Beverly Hills - Trio Men - zestaw

J Beverly Hills - Trio Men - zestaw

129,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills - Trio Men - zestaw Shave Gel 118 ml Skład: aloes, drzewo herbaciane Nie zawiera parabenów! Żel do golenia w formie delikatnej pianki w celu zapewnienia płynnego i łagodnego golenia. Podczas golenia działa przeciwzapalnie, zapobiega…
J Beverly Hills MEN Daily conditioner - odżywka 60, 200 ml

J Beverly Hills MEN Daily conditioner - odżywka 60, 200 ml

28,90 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills MEN Daily conditioner - odżywka 60, 200 ml   Skład: Awokado • Granat • Mięta pieprzowa • Rozmaryn Odżywka regenerująca do włosów i skóry głowy. Odżywia i regeneruje komórki skóry głowy, chroni przed wolnymi rodnikami, odpręża i nadaje…
Loreal - Homme Cover 5 + emulsja utleniająca 6% gratis.

Loreal - Homme Cover 5 + emulsja utleniająca 6% gratis.

29,00 zł
szt.Do koszyka
Loreal - Homme Cover 5 + emulsja utleniająca 6% gratis. Żel do koloryzacji włosów siwych dla mężczyzn. Nie zawiera amoniaku. W 5 minut skutecznie maskuje włosy siwe dając naturalny efekt. Najlepsze efekty uzyskamy na włosach siwych do 50%. Łatwy w użyciu.…
J Beverly Hills MEN Thickening szampon 350 ml

J Beverly Hills MEN Thickening szampon 350 ml

79,00 zł
szt.Do koszyka
J Beverly Hills  MEN Thickening szampon 350 ml Szampon wzmacniający i zagęszczający włosy. Skład: Aloes • Lucerna • Witamina B5 Wzmacnia cebulki włosowe, stymuluje wzrost nowych cebulek włosowych, nawilża włosy, zwiększa gęstość, delikatnie oczyszcza.…
12345
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl